IMG_4370

Groepsleerkracht midden-/bovenbouw

De Ark

WTF 0,4 - 0,8
Vanaf 1 augustus 2023
Plaats Vianen

Wil jij werken op een school waar denken in mogelijkheden en geloven in kansen voor ieder kind centraal staat?

Heb jij visie op wat goed onderwijs is en zie jij ouders als volwaardig partner? Dan is dit je kans om op basisschool De Ark aan de slag te gaan!

Basisschool De Ark is een Vreedzame School. Dat zie je in onze hele school terug. We werken onder andere met een leerlingenraad, een kinderwijkraad en er worden mediatoren opgeleid en ingezet. Dat geeft precies aan waar wij voor staan: de stem en inbreng van de leerling nemen we serieus.

Onze open christelijke school met een diverse leerlingpopulatie telt ongeveer 136 leerlingen verdeeld over 6 groepen. In 2024 staat er vernieuwbouw van het huidige schoolgebouw gepland. Daar kijken we naar uit.

De onderbouw bestaat uit drie homogene groepen. Dit is mogelijk, vanwege het grote aantal leerlingen dat hier instroomt. Er is sprake van groei. In deze groepen wordt samen geleerd en gespeeld, ook groepsdoorbroken. In de groepen 1 en 2 werken we vanuit het principe van thematisch spelend leren en groep 3 doet mee waar dat kan en volgt daarnaast de methodes.

In de groepen 1 en 2 werken we met Met Sprongen Vooruit en LOGO 3000.

De vacature die hier open staat is bij voorkeur voor groep 6 een andere groep is in overleg mogelijk. Ben je kort geleden begonnen als leerkracht of heb je een tijdje geen lesgegeven, dan is dit het moment om in te stappen en ervaring op te doen naast ervaren onderbouw-leerkrachten.

Vanaf groep 4 werken we in combinatiegroepen en er wordt bij samenwerkopdrachten en zelfstandig werken regelmatig gebruik gemaakt van het leerplein. Onze leerlingen hebben behoefte aan duidelijkheid en eigenheid.

We werken met veel actuele en nieuwe lesmethodes, zoals o.a. STAAL voor spelling en taal, Grip voor begrijpend lezen en Blink voor zaakvakonderwijs en Engels. Afgelopen jaar zijn we gestart met de implementatie van de rekenmethode Getal en Ruimte Junior.

We denken na over onze wijze van rapporteren en beoordelen en we bedden ons burgerschapsonderwijs verder in.

In het profiel van leerkracht verwachten we dat je handelt vanuit de behoefte van het kind. Je ziet welbevinden en betrokkenheid als basis van de kwaliteit van onderwijs. Je handelt vanuit een doorgaande leerlijn. Je weet een goede balans tussen proces en resultaat te vinden. Je bent een creatief denker en een teamspeler.

Wij bieden

 • ruimte voor ontwikkeling;
 • een team dat zich kenmerkt door bevlogenheid en onderlinge betrokkenheid en het verschil wil maken voor leerlingen;
 • gespreid leiderschap;
 • een school waar volop ontwikkeling zichtbaar is.

Stichting Fluenta

Je kiest ook voor Stichting Fluenta, waar De Ark onderdeel van is, een stichting die volop in beweging is.

 • Waar kansen worden geboden in je loopbaan
 • Waar ondersteuning is voor jou als starter en ervaren leerkracht
 • Waar je wordt ondersteund in persoonlijk leiderschap
 • Waar je je specialisme kunt inzetten
 • Waar continue scholing en ontwikkeling vanzelfsprekend is, onder andere in onze Fluenta Academie

Je kiest ook voor een school en een stichting die hun protestants-christelijke identiteit betekenis willen geven.

Arbeidsvoorwaarden

De functie van leerkracht is ingeschaald in LB € 3.001 - € 4.573. Stichting Fluenta kent een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Naast de CAO PO bieden wij al onze medewerker een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan welke voor 50% door ons vergoed wordt, kun je gebruik maken van de uitruilregeling woon-werkverkeer en maken we optimaal gebruik van de werkkostenregeling voor onze personeelsleden.

Sfeer proeven of meteen solliciteren?

Kies zelf wat bij je past. Je bent van harte welkom voor een kennismaking of rondleiding. Bel of app met Liesbeth Rodink: 06-14373064. Je kunt ook direct solliciteren via het sollicitatieformulier hieronder. Uiterlijk 5 juni 2023 ontvangen we graag je motivatie en CV. Voor meer informatie zie ook onze website: www.arkvianen.nl

De Ark

 • Populierstraat 43
 • 4131AR Vianen
DSC_0371_737_490

Ja, ik wil solliciteren op deze vacature

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sleep bestanden hier of...
 • Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Ik ga ermee akkoord dat Stichting Fluenta, voor soortgelijke functies, mijn gegevens bewaart gedurende de volgende periode:
Terug naar vacatureoverzicht