IMG_4559

Leerkracht groep 3 (met eventueel uitbreiding IB-taken)

Mauritsschool

WTF 0,6 - 0,8
Vanaf 1 augustus 2024
Plaats Nieuwegein

Wil je werken op een school waar de leerkracht ertoe doet en wil je het verschil maken voor elk kind, dan zoeken wij jou!

Op de Mauritsschool kan en mag je als onderwijsprofessional elke dag weer het verschil maken voor elk kind. We geloven erin, dat elk kind bij ons tot leren kan komen. De leerkracht doet ertoe, omdat jij degene bent die kinderen kan motiveren en tot leren kan brengen. Als team leren we mét elkaar en werken we samen aan goed onderwijs. We dragen zorg voor de kwaliteit van ons onderwijs en er is een sterk gevoel van samen. We zoeken een enthousiaste en gedreven leerkracht voor onze toppers van groep 3. Wil jij bijdragen aan goed onderwijs en wil je het verschil maken voor onze leerlingen, lees dan snel verder!

De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in ons onderwijs in de groepen 1 en 2. Er is een rijk taal-, lees- en rekenaanbod en kinderen leren spelenderwijs en thematisch. In groep 3 wordt er momenteel gewerkt vanuit de principes van EDI en zorgen we voor een rijke, afwisselende leeromgeving. Er wordt gewerkt met de VLL-kimversie en Pluspunt 4. We trekken daarna de planborden van groep 1 en 2 door naar groep 3, waardoor er ruimte is voor hoekenspel, creatieve vakken en andere verwerkingen.

Als team leren we veel van en met elkaar. We ondersteunen elkaar in het voorbereiden van lessen, we investeren in collegiale consultatie. We denken met elkaar mee tijdens de intervisie en we werken met kartrekker en stuurgroepen. Hierdoor is er bij ons op school ruimte om jouw talenten in te zetten, als je dit graag zou willen!

Je past bij ons als je jezelf graag ontwikkelt en erin gelooft dat elk kind het kan leren. En als jij als leerkracht elke dag het verschil kan en mag maken, en je graag samenwerkt.

Kies je voor de Mauritsschool? Dan kies je voor een school waar:

 • ​We elke dag les mogen geven aan 240 toppers van leerlingen;
 • Een sterk pedagogisch klimaat heerst;
 • We werken met de Vreedzame school, waarin we de 7 gewoonten van The Leader in Me meenemen;
 • We een rijke leeromgeving bieden voor onze leerlingen, waarbij iedereen tot leren komt;
 • We Mauritsdoe-dagen hebben, groepsdoorbroken werken aan talenten d.m.v workshops;
 • We programmeren en robotica aanbieden vanaf groep 1;
 • De lijntjes kort zijn, begeleiding en ondersteuning aanwezig is;
 • Groep 1, 2 en 3 begeleiding krijgen vanuit Thuis in Taal, we hebben een Taalklas voor ouders en een betrokken MR en OC;

Je terechtkomt in een betrokken en enthousiast team: samen zorgen wij ervoor dat ons onderwijs elke dag een beetje beter wordt! Nieuwsgierig wat dat inhoudt? Klik hier, om in 1 minuut te zien waarvoor je kiest.

Mogelijkheid voor IB of opleiding tot IB

De Mauritsschool is aan het groeien, volgend schooljaar mogen we starten met 10 groepen. Onze huidige IB-er zoekt daarom een collega die samen met haar en de directie wil zorgen voor de kwaliteit van ons onderwijs. Naast sturen op kwaliteit, denk je mee met leerkrachten, ondersteun je waar nodig, denk en kijk je mee en voer je gesprekken met ouders en externen. Nieuwsgierig geworden naar de aanvulling met IB, neem contact op met Lilian Treuren (IB) 030-6062026 of liliantreuren@fluenta.nl.

Stichting Fluenta

De Mauritsschool is onderdeel van Stichting Fluenta, een stichting die betekenis geeft aan de protestants-christelijke identiteit en die volop in beweging is. Werken bij Fluenta betekent dat je kiest voor een werkomgeving waar plezier, welbevinden en vertrouwen in eigen kunnen centraal staan en waar jij je gezien, gehoord en erkend voelt. Bij Fluenta werken we met veel motivatie samen om toekomstgericht, kansrijk en betekenisvol onderwijs te geven. We vieren onze successen en voelen ons met elkaar verantwoordelijk voor de optimale ontwikkeling van alle kinderen op onze scholen.

Werken bij Fluenta betekent ook dat we ruimte bieden voor jouw eigen ontwikkeling. We laten je kennismaken met verschillende onderwijsconcepten en via cursussen en opleidingstrajecten in onze Fluenta Academie krijg je alle kansen om jezelf verder te professionaliseren.

Arbeidsvoorwaarden en benoemingsomvang

De functie van leerkracht is ingeschaald in LB € 3.301- €5.030. Stichting Fluenta kent een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Naast de CAO PO bieden wij al onze medewerkers een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan welke voor 50% door ons vergoed wordt, kun je gebruik maken van de uitruilregeling woon-werkverkeer en maken we optimaal gebruik van de werkkostenregeling voor onze personeelsleden.

De benoemingsomvang is 0,6 fte (of 0,8 in combinatie met IB).

Nieuwsgierig geworden?

Kijk voor meer informatie op onze website. Op een laagdrempelige manier beoordelen of deze vacature voor jou een match is? Je bent van harte welkom in de school voor een kop koffie, rondleiding en kennismaking. Neem dan contact op met de directeur Laura Reijnders, 030-6062026 of via laurareijnders@fluenta.nl.

Direct solliciteren?

Vul uiterlijk 25 april a.s. onderstaand sollicitatieformulier in. Wat is jouw motivatie om voor De Mauritsschool te kiezen? Graag ontvangen we ook je CV.

We kijken naar je uit!

Mauritsschool

 • Kastanjestraat 4
 • 3434CA Nieuwegein
IMG_8044

Ja, ik wil solliciteren op deze vacature

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sleep bestanden hier of...
 • Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Ik ga ermee akkoord dat Stichting Fluenta, voor soortgelijke functies, mijn gegevens bewaart gedurende de volgende periode:
Terug naar vacatureoverzicht