Week van de mobiliteit

Week van de mobiliteit

Met veel plezier kondigen we de ‘week van de mobiliteit’ aan. We hebben een afwisselend programma samengesteld waarin we je willen uitdagen om na te denken over je loopbaan. Het kan zijn dat je nadenkt over meer plezier in je werk, een andere school maar ook over vragen die je bezig houden over je pensioen. En meer! We nodigen je van harte uit om je op te geven voor één of meerdere workshops.

Week van de mobiliteit

Mobiliteit_1

Speeddate

In deze bijeenkomst kun je vrijblijvend kennismaken met een andere Fluentaschool. Jij kiest jouw school waarover je meer wilt weten en wij zorgen dat jullie met elkaar kennismaken. In deze speeddate kun je bijvoorbeeld meer horen vanuit welke onderwijsvisie er wordt gewerkt, wat deze school uniek maakt en waarom dit mogelijk interessant is voor jou!

Dinsdag 1 februari om 16:00 uur.

Meer plezier in je werk! Wie wil dat nu niet?

Workshop
Denk je wel eens na over je loopbaan? Vast wel! Als leerkracht sta je namelijk niet stil: je doet kennis en ervaring op, je ontwikkelt je naar vakbekwaam, je hebt misschien een master op zak, je privéleven verandert, je werksituatie verandert; je komt in een andere levensfase… Kortom: het leven voltrekt zich. Dan kan het zijn dat de vragen ‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? (en hoe dan?)’ weer eens onderhoud nodig hebben.

Deze interactieve workshop, met een mix van informeren en actief reflecteren, richt zich op leerkrachten die zich willen bezinnen op hun toekomst en behoefte hebben aan een plan om de volgende stap te zetten. De loopbaanworkshop geeft je inzicht in wat er aan de orde komt bij loopbaanontwikkeling en helpt een start te maken met een beknopt loopbaan- of ontwikkelingsplan.

De workshop wordt verzorgd door een loopbaanadviseur van Transvita met kennis van het onderwijsveld.

Weten hoe anderen deze workshop hebben ervaren? Zij geven aan:

  • Zeer geschikt voor mensen die toe zijn aan een nieuwe/andere stap maar eigenlijk niet weten hoe dit in werking te zetten.
  • Het zet je op een makkelijke manier aan het denken/aan het werk.
  • Fijn om ook met andere collega’s dan die van jouw eigen school in gesprek te gaan over dit onderwerp en ervaringen uit te wisselen.

Donderdag 3 februari van 15:30 tot 17:00 uur en donderdag 17 februari van 15:30 tot 17:00 uur.

Let op! Deze workshop kent twee bijeenkomsten.

YHS_7796
Mobiliteit_3

Zo zit dat met je pensioen

Bijeenkomst ABP
Onze samenleving verandert voortdurend en jouw pensioen verandert mee. Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP pensioen en keuzemogelijkheden wanneer je met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp. Voor veel mensen lijkt het pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij.

Het is hoe dan ook belangrijk om je te verdiepen in je pensioen.

En om antwoord te krijgen op vragen zoals ‘Kan ik eerder, of juist later met pensioen gaan?’, ‘Wat is voorwaardelijk pensioen, en waar moet ik op letten?’, ‘Hoeveel pensioen en AOW bouw ik op?’ ‘Hoeveel pensioen kan ik laten uitkeren als ik stop?’ ‘Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik minder ga werken?’’ Wat is nabestaandenpensioen en wat kan ik hiermee doen?’’ Ik wil zelf berekeningen maken: hoe werkt MijnABP?’

Leven deze vragen ook bij jou? Geef je dan op voor deze bijeenkomst! Er zijn twee bijeenkomsten, te weten:

  • Een collectieve bijeenkomst voor 55 jaar en jonger - Maandag 31 januari van 16:00 – 17:30 uur
  • Een collectieve bijeenkomst voor 55 jaar en ouder - Dinsdag 1 februari van 16:00 – 17:30 uur

Er kunnen zich maximaal 15 deelnemers per workshop hiervoor opgeven. De deelnemers worden verzocht om zich 10 minuten voor aanvang van de presentatie aan te melden in Microsoft Teams, zodat de presentatie op tijd kan beginnen.

Generatiemanagement

Kennissessie
Benut de krachten van het team waar je deel van uit maakt. Wat heeft elke generatie binnen jouw team te bieden? In deze kennissessie gaan we in op de verschillen in generaties en hoe verschillende generaties kunnen bijdragen aan de ontwikkeling op hun school. Daarbij wordt ingezoomd op hoe in de praktijk de verschillende generaties zich gedragen in hun werkomgeving. Interessant als je als stagiaire binnen Fluenta werkzaam bent maar ook als je bijvoorbeeld behoort tot de verbindende generatie (1955-1970). Nieuwsgierig geworden? Meld je aan!

Er kunnen zich maximaal 20 deelnemers hiervoor opgeven.

Maandag 31 januari van 15:30 tot 16:45 uur.

Mobiliteit_4
IMG_0963

Huis van werkvermogen

Workshop
Wil jij leren om inzicht te krijgen in de diverse onderdelen van (jouw) werkvermogen zodat jij voor jezelf keuzes kunt maken die voor nu en in de toekomst leiden tot (meer) werkplezier? Geef je dan op voor de workshop: ‘het huis van werkvermogen’.

Het werkvermogen van iedere werknemer fluctueert gedurende het werkende leven. Soms gaat alles voor de wind en soms zit diegene even niet zo lekker in de wedstrijd. Zo kan er sprake zijn van motivatieverlies, veranderende eisen ten aanzien van het werk, ontstaan er issues in iemands sociale omgeving of is er een probleem met de gezondheid. Over het algemeen spelen er dus vaak meerdere zaken die het werkvermogen laten fluctueren. In deze workshop leer je wat er allemaal van invloed is op jouw werkvermogen en hoe je dat kunt beïnvloeden en bespreekbaar kunt maken.

Wil jij daarover meer weten? Meld je aan!

Maximaal 20 deelnemers kunnen deze workshop volgen.

Woensdag 2 februari: van 15:30 uur tot 17:00 uur.