3O1bv

Stagiair

Veel leerkrachten zijn hun loopbaan binnen Fluenta begonnen als student. Studenten zijn dan ook van harte welkom in onze scholen. We hebben veel ervaring in het begeleiden van studenten, en zien ze als onze toekomstige collega’s.

Zowel als PABO-studenten als MBO-studenten kun je bij ons als stagiair terecht. Je krijgt een mentor, en leert in een vaste ‘eigen’ groep leerlingen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je toekomstige beroep in de volle breedte leert, en is de hele school je leerterrein. Fluenta heeft nogal wat te kiezen, omdat onze scholen van elkaar verschillen. Je loopt elk jaar mee op een andere school. Zo ontwikkel je je visie op onderwijs en oefen je vanuit je eigen talent en belangstelling.

Partnerschap

Fluenta werkt in het opleiden van nieuwe leerkrachten nauw samen met de Marnix Academie, vanuit de visie dat theorie en praktijk elkaar ondersteunen. Opleiding en praktijk zijn partners die jou mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen tot een vakbekwame leerkracht die zijn persoonlijkheid inzet voor onze leerlingen. Je begeleiders zijn goed opgeleid, en bespreken met jou, welke activiteiten passen bij je ontwikkeling. Ze geven je hulp en feedback.

Ook studenten van andere opleidingen kunnen contact opnemen.

In je eerste PABO-jaar leer je lessen voorbereiden en geven. In de jaren daarna word je steeds zelfstandiger, tot je in het derde jaar dagdelen zelfstandig lesgeeft. In je vierde jaar heb je een eigen groep. Steeds word je uitgedaagd om beter te worden, om te praten over jezelf als leerkracht, en om kinderen nog beter te volgen en helpen. Je werkt samen, met andere studenten en collega’s en je leert hoe je samenwerkt met ouders.

Ook na je opleiding is er bij Fluenta begeleiding als je je eigen groep hebt, zodat je je steeds zekerder gaat voelen, en je vragen aan bod komen.