portrait-girl-looking-through-her-painted-hands-standing-against-white-brick-wall

Ayla Troost van Het Mozaïek verkozen tot IB'er van het jaar!

Expertise van de intern begeleider

De titel IB'er van het jaar is bedacht door het Tijdschrift Intern Begeleider (TIB), een uitgave van Instondo, het Instituut Onderwijs Ondersteuning, dat professionals in het onderwijs ondersteunt. Met de verkiezing IB'er van het jaar wil het TIB aandacht vragen voor de belangrijke rol van intern begeleider in het onderwijs. Leerkrachten, leerlingen, ouders en directie steunen sterk op de expertise van deze IB'er, een rol die vaak vervult wordt door een senior leerkracht.

Top-3

Ayla Troost werkte de afgelopen jaren deels als leerkracht en IB-er op Het Mozaïek en is sinds augustus 2021 zowel IB-er als adjunct-directeur. Ze weet niets van de nominatie, totdat ze een mail ontvangt van het TIB waarin ze gefeliciteerd wordt. Samen met nog twee andere IB-ers is ze tot de top-3 doorgedrongen. Op de landelijke IB-dag werd de winnaar bekendgemaakt: Ayla Troost is verkozen tot IB-er van het jaar.

Blijk van waardering

Ayla: "Dat ik genomineerd ben voor deze titel, zie ik echt als een blijk van waardering van mijn team. Of ik nou IB-er ben of adjunct, ik wil het vooral inhoudelijk over de kinderen en goed onderwijs op onze school hebben. Mijn deur staat altijd open en ik wil dat iedereen me benadert omdat ik Ayla ben, los van mijn rol." Volgens collega en directeur Ashwin is juist het feit dat Ayla zo zichzelf is, haar kracht. "Ze gaat en staat voor de kinderen en vergeet daarbij de leerkracht niet. Ze heeft veel te brengen en dat maakt haar een waardevolle collega voor onze school. Ze verdient het om te winnen."