IMG_5064

Het Avontuur

Hoef en Haag (Vianen)

Het Avontuur logo
Locatie De Brink 6, 4125 TR Hoef en Haag (Vianen)
Telefoonnummer +31 (0)347 21 50 05
E-mailadres infohetavontuur@fluenta.nl
Website basisschoolhetavontuur.nl

Schoolgids Het Avontuur 2023-2024

Op Het Avontuur ontdekken wij de toekomst!

Het Avontuur is een nieuwe basisschool in Hoef en Haag. Wij zijn een protestant-christelijke school van Stichting Fluenta. Ieder kind heeft de nieuwsgierigheid en motivatie om te leren, maar alle kinderen leren op hun eigen manier. Kinderen mogen op Het Avontuur ontdekken wie zij zijn, waar ze hun motivatie vandaan halen om te leren en hoe ze het beste kunnen leren. In veiligheid bereiden wij de kinderen voor op de toekomst.

Niveaugroepen en teams
Wij vinden het belangrijk dat kinderen nieuwsgierig blijven en uitdaging krijgen. Daarom werken de kinderen op hun eigen niveau. Per vak zijn de kinderen onderverdeeld in niveaugroepen, waarbij zij niet aan hun leeftijdsgenoten gebonden zijn. De kinderen werken volgens een eigen plan, waarbij ze hun doelen volgen.

Naast het werken in niveaugroepen werken wij in teams. Kinderen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar in een team. In de teams maken zij kennis met de wereld om hen heen, ontdekken zij hun creatieve talenten en ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden.

Zo halen wij het beste in de kinderen naar boven: de kinderen leren op hun eigen niveau in de niveaugroepen en zij leren samen te leven, te werken en te leren in de teams.

Huisvesting
Het Avontuur is nog volop in ontwikkeling. In maart 2019 zijn wij gestart met onze eerste leerling, in september gaan wij verder met ons onderwijs in een kleine groep op de tijdelijke locatie in Hagestein. Met architecten doorlopen wij momenteel het proces om onze dromen te verwezenlijken en een schoolgebouw -passend bij onze visie- neer te zetten in het centrum van Hoef en Haag.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij kijken er naar uit om kennis met u te maken en u te vertellen over de nieuwe school in Hoef en Haag.

Directie: Bertine Folmer (interim-directeur), Sylvia van der Meer (adjunct-directeur)