YHS_8809

(Adjunct-)directeur

(Adjunct-)directeur

Bij Fluenta heeft elke school een directeur en veelal een adjunct‐directeur. Op een aantal scholen wordt ook gewerkt met een managementteam. Als (adjunct-)directeur bepaal je mede de koers van een school en heb je invloed op het beleid van de stichting.

De functie van directeur is door de jaren heen sterk veranderd. Momenteel ligt de nadruk op het verbeteren van het onderwijs en het bieden van een goede werk‐ en leeromgeving voor leerkrachten. Voor Fluenta staan het onderwijskundig leiderschap en gespreid leiderschap centraal. Als directeur zorg je ervoor dat je collega’s vanuit hun kennis, expertise en talenten bijdragen aan kwalitatief goed onderwijs.

Coach

Als nieuwe directeur word je goed ondersteund en kun je met vragen terecht bij een coach. Deze coach is jouw wegwijzer binnen de organisatie, die een luisterend oor biedt en jou begeleidt (in het groeien) in de rol als directeur. In een periode van drie jaar kijken we periodiek naar je ontwikkeling en ondersteunen we jou nodig. Ben je nieuw in de functie als directeur? Dan hebben we een speciaal programma om je te begeleiden.

Ashwin Hartman Het Mozaiek

Ashwin Hartman, directeur

‘Met mijn team samenwerken aan een gave onderwijsontwikkeling vind ik het leukste aan dit vak.’

Sonja de Groot, adjunct-directeur

‘Als je goed in je vel zit kun je beter leren!’

Sonja de Groot