3O1bv

Stagiair

Stagiair

Veel leerkrachten zijn hun loopbaan bij Fluenta als student begonnen. Studenten zijn dan ook van harte welkom in onze scholen. We hebben veel ervaring in de begeleiding van studenten, en zien ze als onze toekomstige collega’s.

Zowel pabo-studenten als mbo-studenten kunnen bij ons als stagiair terecht. Je krijgt een mentor, en leert in een vaste ‘eigen’ groep leerlingen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je toekomstige beroep in de volle breedte leert. De hele school is dus je leerterrein. Bij Fluenta heb je nogal wat te kiezen; onze scholen verschillen van elkaar. Je loopt elk jaar mee op een andere school. Zo ontwikkel je je visie op onderwijs en oefen je vanuit je eigen talent en belangstelling.

Partnerschap

Fluenta werkt in het opleiden van nieuwe leerkrachten nauw samen met de Marnix Academie, vanuit de visie dat theorie en praktijk elkaar ondersteunen. Opleiding en praktijk zijn partners die jou mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen tot een vakbekwame leerkracht die zijn persoonlijkheid inzet voor onze leerlingen. Jouw begeleiders zijn goed opgeleid, en bespreken met jou, welke activiteiten passen bij je ontwikkeling. Ze geven je hulp en feedback.

In je eerste pabo-jaar leer je lessen voorbereiden en geven. In de jaren daarna word je steeds zelfstandiger, tot je in het derde jaar dagdelen zelfstandig lesgeeft. In je vierde jaar heb je een eigen groep. Steeds word je uitgedaagd om beter te worden, om te praten over jezelf als leerkracht, en om kinderen nog beter te volgen en helpen. Je werkt samen, met andere studenten en collega’s en je leert hoe je samenwerkt met ouders.

Ook na je opleiding is er bij Fluenta begeleiding als je je eigen groep hebt.