YHS_7352

Leerkracht

Leerkracht

De leerkrachten bij Fluenta staan met passie voor de klas. We stimuleren continue jouw professionele ontwikkeling vanuit de visie 'een leven lang leren'.

Je leert als leerkracht door in professionele leerwerkgemeenschappen onderzoek te doen naar vernieuwingen binnen de school en die te vertalen naar de praktijk. Op de studiedagen op school ga je als team aan de slag met onderwijsvernieuwingen en de implementatie daarvan.

Samenwerking

Alle scholen van Fluenta zijn uniek. De professionals van onze scholen ontmoeten elkaar en leren van elkaar in:

  • kenniskringen en netwerken voor leerkracht specialisten;
  • leerteams waarin aan onderwijsvernieuwing wordt gewerkt;
  • Fluenta studiedagen, lezingen en inspiratiedagen.

Ondersteuning in jouw loopbaan

Bij Fluenta willen we dat je een ‘goede’ leerkracht bent en blijft maar ondersteunen we je ook in het betekenisvol werken. Een belangrijke waarde van Fluenta is om de mens te zien naast de professional. Als mens heb je het nodig om van betekenis te zijn, autonomie te hebben en ruimte te krijgen om je eigen leider te zijn. We ondersteunen dit met intervisiegroepen en coachingsstrajecten.

Samenwerken geeft vleugels. Wij zijn van mening dat je als individu minder ver komt dan als groep. Als je als team samenwerkt en ieders talenten benut, kun je veel meer bereiken en daarnaast geeft het energie. Voor echt succes heb je hulp nodig van anderen. Samenwerking staat daarom bij Fluenta centraal.

Coach voor startende leraren

Startende leerkrachten worden de eerste drie jaar gecoacht door een ervaren senior leraar binnen de stichting. Buiten de school kun je sparren over zaken als balans werk-privé, geven en ontvangen van feedback en leervragen bij het lesgeven.

Coaching in latere fases

Je werk goed kunnen blijven doen vraagt nogal wat in deze veranderende samenleving. Nieuwe ontwikkelingen, inspelen op veranderingen, jouw eigen levensbalans zijn allemaal van invloed op je fysieke en geestelijke gezondheid. We vinden het belangrijk dat jij de juiste balans in de dynamiek van de dagelijkse drukke werkdagen, behoudt.

Daarom werkt Fluenta samen met diverse coaches die jou kunnen helpen om buiten de drukte van alledag stil te staan bij jezelf en je persoonlijke (werk)balans te versterken.

Marit Mesker 1

Marit Mesker, leerkracht

‘Het allerleukste vind ik het lesgeven en daarbij de interactie met de leerlingen. Ik ben echt de LEER-kracht.’

Ellemieke Pots, leerkracht speciaal onderwijs

‘Het gaat om jouw gedrag als leerkracht en het zien van het kind met zijn specifieke behoefte. De reis die je samen maakt vind ik echt het mooiste aan mijn werk.’

SBO
IMG-20210601-WA0001[1]

Sabine de Vroome, leerkracht

‘Het allerleukste vind ik het lesgeven en daarbij de interactie met de leerlingen. Ik ben echt de LEER-kracht.’

Willemien Eikelboom, leerkracht Day a Week School

Met Day a Week School (DWS) daag je cognitief talentvolle kinderen uit die uitblinken in hun leerprestaties en denkkracht.

Foto Willemien Eikelboom DWS